Żółty ser na słodko
Ten prosty i szybki deser powstaje z zaledwie trzech składników. Kryje w sobie słodki, egzotyczny owoc i odświeżający aromat cytryny. Idealnie sprawdzi się na letnie podwieczorki.
Składniki:
400 g jogurtu greckiego lub skyru naturalnego
250 g mango
2 galaretki cytrynowe
1 i 1/3 szklanki wody
Wykonanie:
Dwie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i studzimy. Mango obieramy i kroimy, aby uzyskać 250 g. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy do zimnej galaretki razem z jogurtem. Dokładnie mieszamy i wylewamy do okrągłej foremki lub foremek. Wstawiamy do lodówki na minimum 5-7 godzin (w zależności od wielkości naczynia/naczyń). Ogrzewamy krótko naczynie i wyjmujemy zawartość. Łyżeczką wydrążamy okrągłe dziurki.
Tekst i zdjęcia Anika Nawrocka
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!