TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 21 Lipca 2025, 19:47
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Śledzie z granatem

Śledzie z granatem

Postny śledzik to wciąż jedna z kulinarnych tradycji, która ma się świetnie i zyskuje nowe, pyszne odsłony.
Dziś jedna z nich.

Składniki na 4 porcje:
6 filetów śledziowych bez skóry
3 małe buraczki
Pół owocu granatu
2 małe jabłka
Czerwona cebula
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
Świeżo mielony pieprz, szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:
Buraki myjemy i owijamy folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku 50 minut. Wystudzone obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Podobnie kroimy jabłka, śledzie i cebulę. Łuskamy owoc granatu. Produkty układamy warstwowo, przekładając sosem z połączonego jogurtu, majonezu, przypraw i cytryny. Najwięcej zostawiamy na wierzch.

Anika Nawrocka 

 

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!