TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 21 Lipca 2025, 19:47
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Ser na słodko 

Ser na słodko 

Cammembert na ciepło z konfiturą żurawinową to świetna przekąska, która zachwyci wielbicieli słodkości, jak i miłośników słonych przystawek. Jest nie tylko rozgrzewająca i pyszna, ale też zdrowa.

Składniki:
Ser camembert 1 szt.
Jajko
Świeżo mielony pieprz
3 łyżki mąki
4 łyżki otrębów orkiszowych lub pszennych
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki konfitury żurawinowej

Wykonanie:
Ser kroimy w trójkąty, posypujemy pieprzem i zanurzamy w roztrzepanym jajku. Następnie obtaczamy w mące i ponownie zanurzamy w jajku. Posypujemy otrębami, by trójkąty dokładnie się obkleiły. Smażymy około minuty z każdej strony na małej, rozgrzanej patelni. Podajemy z konfiturą lub dżemem żurawinowym.

Tekst i zdjęcie: Anika Nawrocka

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!