Ser na słodko
Cammembert na ciepło z konfiturą żurawinową to świetna przekąska, która zachwyci wielbicieli słodkości, jak i miłośników słonych przystawek. Jest nie tylko rozgrzewająca i pyszna, ale też zdrowa.
Składniki:
Ser camembert 1 szt.
Jajko
Świeżo mielony pieprz
3 łyżki mąki
4 łyżki otrębów orkiszowych lub pszennych
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki konfitury żurawinowej
Wykonanie:
Ser kroimy w trójkąty, posypujemy pieprzem i zanurzamy w roztrzepanym jajku. Następnie obtaczamy w mące i ponownie zanurzamy w jajku. Posypujemy otrębami, by trójkąty dokładnie się obkleiły. Smażymy około minuty z każdej strony na małej, rozgrzanej patelni. Podajemy z konfiturą lub dżemem żurawinowym.
Tekst i zdjęcie: Anika Nawrocka
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!