TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 21 Lipca 2025, 22:46
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Schab przekładany 

Schab przekładany 

Nie jest łatwo przyrządzić soczysty i kruchy schab. Tym razem to się udało. Ten schab to świetna propozycja na niedzielny obiad lub na przyjęcie.

Składniki:

1,5 kg schabu
Pół małego ananasa 
Pół małej cukinii
Duży ziemniak 
1/3 czerwonej papryki 
Duża czerwona cebula 
Kulka mozzarelli
3 łyżeczki ostrej musztardy sarepskiej 
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
3 łyżeczki miodu 
pieprz i sól

Wykonania:

Schab podziel na dwa kawałki i poprzekrawaj wszerz na 7/8 głębokości. Natrzyj solą i pieprzem i włóż na noc do lodówki. Przekładaj jeden ananasem, cebulą i mozzarellą (posmaruj mieszanką balsamico z miodem), a drugi cukinią, papryką i ziemniakiem (posmaruj musztardą z olejem). Piecz w 180 st. przez 1 godz. 20 min. Przez pierwszą godzinę pod przykryciem.

AN

 

 

 

 

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!