Schab przekładany
Nie jest łatwo przyrządzić soczysty i kruchy schab. Tym razem to się udało. Ten schab to świetna propozycja na niedzielny obiad lub na przyjęcie.
Składniki:
1,5 kg schabu
Pół małego ananasa
Pół małej cukinii
Duży ziemniak
1/3 czerwonej papryki
Duża czerwona cebula
Kulka mozzarelli
3 łyżeczki ostrej musztardy sarepskiej
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
3 łyżeczki miodu
pieprz i sól
Wykonania:
Schab podziel na dwa kawałki i poprzekrawaj wszerz na 7/8 głębokości. Natrzyj solą i pieprzem i włóż na noc do lodówki. Przekładaj jeden ananasem, cebulą i mozzarellą (posmaruj mieszanką balsamico z miodem), a drugi cukinią, papryką i ziemniakiem (posmaruj musztardą z olejem). Piecz w 180 st. przez 1 godz. 20 min. Przez pierwszą godzinę pod przykryciem.
AN
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!