Sałatki na grilla
Żeby posiłek z grillowanym mięsem miał wartości, był odżywczy i sycący, warto dodawać do niego zawsze warzywa, świeże zioła, kiszonki czy jajka.
Sałatka ziemniaczana
Składniki:
2 duże młode ziemniaki
1 mała cebula
3 ogórki małosolne
2 małe jajka
Mały pęczek koperku
2 łyżki kwaśnej śmietany
Sól, pieprz
Wykonanie: obrane i ugotowane ziemniaki, jajka ugotowane na twardo oraz ogórki kroimy w dużą kostkę, koperek i cebulę drobno siekamy, dodajemy przyprawy i śmietanę.
Sałatka z arbuzem
Składniki:
Sałata rzymska
100 g arbuza
10 pomidorków koktajlowych
5 rzodkiewek
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki musztardy miodowej
1 łyżeczka miodu
Wykonanie: sałatę kroimy w paski, pomidorki i rzodkiewkę w ćwiartki, arbuza w kostkę. Oliwę z musztardą i miodem dokładnie mieszamy, aby powstał sos.
Tekst i zdjęcie: Anika Nawrocka
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!