Sałatka śniadaniowa
Często zastanawiamy się jak urozmaicić sobie śniadanie. Ograniczamy się do nabiału w różnych postaciach, czasami wędliny lub coś słodkiego. Dzisiaj niech zagości na śniadaniowym stole sałatka pełna aromatu i bogactwa smaku. Jajko, pomidor i żółty ser otulone aksamitem czosnkowego sosu.
2 pomidory
3 jajka
20 dag sera żółtego
3 ząbki czosnku
1 mały jogurt naturalny
sól
biały pieprz
natka pietruszki
Pomidory kroimy w ósemki, tak samo jak ugotowane na twardo jajka. Ser ścieramy na tarce. W płaskim naczyniu układamy pomidory i jajka i posypujemy starym serem. Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiając solą i pieprzem. Wszystko polewamy przygotowanym sosem. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!