TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 21 Lipca 2025, 19:47
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Czekolada i jagody

Czekolada i jagody

Dziś propozycja dla osób, które mają problemy z poziomem cukru. Słodki, pyszny, a do tego zdrowy. Czy może być coś lepszego niż połączenie owoców i czekolady?

Składniki (na 4 porcje)
500 g jogurtu greckiego lub islandzkiego (skyr)
50 g czekolady mlecznej bez cukru
50 g czekolady gorzkiej 70 proc. bez cukru
100 g mrożonych jagód 
2 płaskie łyżki erytrytolu (naturalny słodzik)
2 łyżki wody 

Wykonanie
Jogurt dzielimy na dwie części. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy przestygnie łączymy z jedną częścią jogurtu i dokładnie mieszamy. Jagody z wodą i erytrytolem doprowadzamy do wrzenia i mieszamy. Gotujemy 5-10 minut, a kiedy ostygną łączymy z drugą częścią jogurtu. Wykładamy warstwami do niewielkich szklanek.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!