Buraczkowy makaron
Buraczki (jedne z najzdrowszych warzyw na świecie) kojarzą się najczęściej z barszczem, dodatkiem do mięs lub sałatką. A gdyby tak przełamać rutynę i dodać je do makaronu? Kolor jest obłędny!
Składniki:
200 g dowolnego makaronu
200 g twarogu półtłustego lub serka śmietankowego
Trzy małe buraczki
4 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek wody od gotowania makaronu
Dwa ząbki czosnku
20 g pistacji
50 g sera feta
Sól i pieprz
Wykonanie:
Twaróg lub serek, ugotowane buraczki, czosnek z oliwą blendujemy na gładką masę. Gotujemy makaron i odcedzając
(nie zalewamy zimną wodą) zostawiamy odrobinę wody od gotowania. Dodajemy ją do sosu. Łączymy z makaronem. Posypujemy pistacjami i fetą.
Anika Nawrocka
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!