Zrazy z papryką
W zimowe dni idealne na obiad będą pachnące papryką, wołowe kulki, które dodadzą energii i zapewnią odpowiednią porcję białka oraz witamin.
0, 6 kg mielonej wołowiny, 0, 5 szklanki ryżu, kawałek papryki konserwowej, po 1/3 papryki zielonej, żółtej i czerwonej, 0, 5 łyżki słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki ostrej papryki w proszku, sól, pieprz, olej, masło.
Ryż ugotować na sypko. Paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem i ryżem. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Można też dodać odrobinę natki pietruszki. Następnie uformować zrazy i obsmażyć na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, włożyć łyżkę masła i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Można podawać z sosem pomidorowym i pieczywem lub ziemniakami.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!