TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 29 Marca 2024, 08:53
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Różki mięsne

10.09.15

Różki mięsnerozki

Trochę dziwne i śmieszne w swojej formie, ale za to pyszne i aromatyczne i często zaskakujące gości. Rożki waflowe napełnione farszem mięsnym. To prosta i dobra propozycja na obiad czy przyjęcie gości.

60 dag łopatki mielonej
2 jaja, 1 czerwona papryka, 2 cebule
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól, pieprz, papryka słodka
bułka tarta, sezam
rożki waflowe

Mięso zmielone przez maszynkę łączymy z zeszkloną na tłuszczu posiekaną cebulą. Paprykę kroimy w kostkę - wszystko łączymy, dodając jaja, mąkę ziemniaczaną i trochę bułki tartej. Wyrabiamy na jednolitą masę, którą napełniamy rożki i panierujemy w mące pszennej, jajku i bułce tartej z sezamem. Smażymy na oleju na złoty kolor po czym możemy dopiec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!