TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 18 Kwietnia 2024, 16:57
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Rolada

22.05.13

Roladarolada

Co podać na wiosenne śniadanie? Czym zachwycić w blasku wiosennego słońca? Proponuję roladę serową z tajemniczym nadzieniem, pełną temperamentu i porannego orzeźwienia. Przepis poznany w gościnnym domu mojej kuzynki w Dębnicy - bo cóż może być piękniejszego od śniadania na tarasie z malowniczym widokiem na niekończące się lasy.

30 dkg tłustego sera Gouda

5 jaj

1 mały majonez

sól

pieprz

1 ser kremowy (puszysty)

2 łyżki chrzanu

pieczarki marynowane 

Ser ścieramy na tarce, dodajemy jaja i majonez. Wykładamy blachę pergaminem i na to równo rozkładamy powstałą masę. Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu zwijamy razem z pergaminem, aby powstała rolada. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy chrzan i serek. Powstałym nadzieniem smarujemy roladę i na nowo zwijamy. Wychładzamy w lodówce.

 

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!