TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 18 Kwietnia 2024, 14:59
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Kurczak po indyjsku

02.11.10

Kurczak po indyjsku

Czy zawsze kurczak musi trafić na rożno? Czy filet musi być panierowany, albo kończyć jako de volaille? Nie musi tak być – proponuję dziś filet z kurczaka w sosie indyjskim. Podany z ryżem stanie się na pewno ulubionym daniem. Jego słodko – ostry smak sprawia, że w czasie jesiennych dni możemy odbyć kulinarną podróż w miejsca, gdzie jeszcze nie byliśmy.

Filet z kurczaka
Puszka ananasa
Olej
Bazylia
Łyżka sosu sojowego
Łyżka mąki ziemniaczanej
Szczypta chili
Sól
Pieprz
Sok z jednej cytryny
Przyprawa do dań chińskich

Fileta kroimy wzdłuż. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i chili. Smażymy na gorącym oleju. Ananasa kroimy w duże kawałki i gotujemy w soku dodając sosu sojowego, soku z cytryny i przyprawy chińskiej. Sos zaciągamy mąką ziemniaczaną i podajemy z ryżem.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!