TELEFON DO REDAKCJI: +48 62 766 07 17
Augustyna, Ingi, Jaromira 16 Lipca 2019, 07:16
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Kotlety szarpane

Kotlety szarpane

Wiosenne obiady mogą być różnorodne i bardzo ciekawe. Jeżeli myślimy o filecie z kurczaka, nie zawsze musi być tak samo. Proponuję dzisiaj kotlety, nazwane śmiesznie – szarpane. Nikt nic szarpał nie będzie, ale efekt jest bardzo smaczny i zaskakujący. 

½ kg fileta z kurczaka, cebula, 3 jajka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki mączki ziemniaczanej, 20 dag sera żółtego - startego, sól, pieprz, zielona pietruszka, olej, bułka tarta (ewentualnie) 

Fileta kroimy w kostkę, cebulę siekamy i przesmażamy na oleju, dodajemy do mięsa i mieszamy. Dodajemy: przeciśnięty czosnek, przyprawy, ser, jajka i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy i formujemy kotleciki, które smażymy na oleju, można wcześniej obtoczyć w bułce tartej. 

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.


Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!