TELEFON DO REDAKCJI: +48 62 766 07 17
Augustyna, Ingi, Jaromira 10 Sierpnia 2020, 23:11
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Indyk w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Indyk w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Często narzekamy na brak pomysłów kulinarnych. Chętnie jednak sięgamy po sprawdzone dania. Boimy się czasem eksperymentów zmieniając formę czy smak choćby ulubionego mięsa. Jeden ze znanych kucharzy często żartuje, że drób ma części jadalne i niejadalne – do niejadalnych zalicza filety i polędwiczki określając je jako suche i bez aromatu. Zapraszam dziś na indyka, choć trochę inaczej. Polędwiczki w sosie śmietanowo – pieczarkowym sprawiają, że drób jest jadalny w całości – filety i polędwiczki też.

½ kg polędwiczek z indyka
½ kg pieczarek
½ kostki masła
250 ml śmietany kremówki
2 cebule
Sól
Pieprz

Polędwiczki kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy na masło i smażymy. Dodajemy pokrojoną cebulę i pieczarki. Wszystko razem dusimy – zalewamy śmietaną i gotujemy tak długo aż sos zgęstnieje.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!