TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 19 Kwietnia 2024, 18:39
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Czerwona kapusta

31.07.14

Czerwona kapusta

kapustaJak przygotować do obiadu kapustę czerwoną, żeby była naszym dziełem i zachwycała naszych gości? Sposobów wiele, ale myślę, że ten, który ma śląskie pochodzenie jest najbardziej trafnym. Przyjechali goście ze śląska rozmiłowani w tradycyjnej kuchni, przygotowali kapustę po swojemu, więc i dziś dzielę się tym przepisem z drogimi Czytelnikami, życząc pysznych wakacyjnych obiadów.

główka czerwonej kapusty
1/2 kostki margaryny
4 łyżki octu spirytusowego
4 łyżki cukru
sól
pieprz czarny
liść laurowy

Kapustę szatkujemy. W garnku rozpuszczamy margarynę, na rozpuszczony tłuszcz wkładamy kapustę i dodajemy wszystkie przyprawy, oprócz octu. Dusimy w odkrytym garnku około 20 minut. Dodajemy ocet w połowie duszenia.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!