Ciasteczka korzenne
Tak już mamy, że kiedy tylko zaczyna się Adwent, nasze serca już się wyrywają do niezapomnianej atmosfery świąt. Niech nasze adwentowe oczekiwanie uprzyjemnią nam korzenne ciasteczka - proste i pachnące.
1 jajko
10 dag cukru
20 dag margaryny
50 ml płynnego miodu
50 dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie przyprawy do piernika
Ucieramy jajko z cukrem, dodajemy masło i miód, a następnie przesianą mąkę z proszkiem i przyprawami. Dokładnie mieszamy i ugniatamy uformowaną kulę wkładamy do lodówki na ok. 1 h. Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy ciasteczka o grubości ok. 5 mm. Piec 10-15 min. w 180 stopniach Celsjusza.
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną,
od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!