TELEFON DO REDAKCJI: +48 62 766 07 17
Augustyna, Ingi, Jaromira 16 Lipca 2019, 06:34
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Chrupiące ciasto z truskawkami

Chrupiące ciasto z truskawkami

Kawa w zieleni ogrodu? Wiązka promieni wiosennego słońca? Myślę, że to jedne z pięknych marzeń codzienności, które trzeba koniecznie spełnić. Dla umilenia tych chwil proponuję dzisiaj pyszne ciasto bez pieczenia na chrupiącym spodzie.

opakowanie sucharków, duży słoik kremu czekoladowego (do smarowania pieczywa), 0,5 l śmietany kremówki, ½ szkl. cukru pudru, cukier wanilinowy, 4 łyżeczki żelatyny, truskawki, 2 galaretki truskawkowe

Sucharki mielimy przez maszynkę do mięsa i mieszamy na jednolitą masę z kremem czekoladowym. Gdyby masa była za gęsta i nie pozwala się formować, dodajemy masła. Masę równomiernie rozkładamy w tortownicy, tworząc spód ciasta. Galaretki rozpuszczamy w trochę mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, na koniec dodając rozpuszczoną żelatynę. Wylewamy na spód i chłodzimy. Układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy dobrze w lodówce.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!