Sałatka na zielono
Choć zimy niewiele wokół nas, tęsknimy już za zielenią. Niech zagości na naszych stołach w formie sałatki, która jest zielona, a zarazem bardzo aromatyczna. Zapraszam do wypróbowania przepisu poznanego podczas kolędowych odwiedzin.
1 brokuł, 1 pojedynczy filet z kurczaka, słonecznik, curry, 3 ząbki czosnku, 1 jogurt naturalny, sól, pieprz, olej do smażenia
Kurczaka kroimy i doprawionego obficie curry smażymy na oleju. Brokuł w różyczkach gotujemy na al dente w słonej wodzie. Słonecznik smażymy na suchej patelni. Kiedy wszystko ostygnie układamy brokuł, na to kurczaka i przygotowujemy sos: przeciśnięty czosnek dodajemy do jogurtu i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę, a na wierzch słonecznik.
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!