TELEFON DO REDAKCJI: +48 62 766 07 17
Joachima, Kiry, Maurycego 20 Marca 2019, 16:58
Dziś 10°C
Jutro 10°C
Szukaj w serwisie

Lubimy gołąbki

Lubimy gołąbki

Lubimy gołąbki, lecz z robieniem ich jest trochę kłopotu. Są czasochłonne i wymagające wiele zaangażowania. Na dobry początek jesiennych dni proponuję gołąbki trochę inaczej. Aromat ukryty w pulpetach zaspokoi nasze smakowe pragnienia, a pracy zdecydowanie mniej.

1, 20 kg kapusty białej, 80 dag mięsa mielonego, szklanka kaszy manny, 2 jajka, 2 woreczki ugotowanego ryżu, przyrumieniona cebula, sól, pieprz

Kapustę ścieramy na grubej tarce np. w melakserze, solimy ją i odstawić na 2 godziny, by puściła soki. Dobrze wygniatamy kapustę z soku, mieszamy z mięsem, ryżem, jajkiem i przyprawami. Formujemy jak kotlety mielone, obtaczamy w mące i smażymy na patelni. Podajemy z sosem pomidorowym 

Sos pomidorowy: cebula, olej lub masło, 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, czosnek, bazylia, ziele angielskie, oregano, sól, pieprz, mąka ziemniaczana lub pszenna. Pokrojoną cebulę rumienimy na tłuszczu zalewamy 0,5 l wody, gotujemy dodając zioła, czosnek, koncentrat, przyprawy. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną lub pszenną.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!