KOTLECIKI Z KALAFIORA
Co jeść latem? To pytanie pojawia się zawsze kiedy zaczynamy myśleć o obiedzie bądź kolacji. Proponuje dzisiaj bardzo dobre kotleciki z kalafiora. Chrupiące z zewnątrz, a w środku aromatyczne i mięciutkie. Mogą być osobnym daniem lub stanowić dodatek do mięs.
ugotowany kalafior, jajko, mała cebula dymka wraz ze szczypiorem, 3 łyżki mąki, ząbek czosnku, papryka ostra, 1 i 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych, sól, pieprz, olej do smażenia.
Ugotowany i wystudzony kalafior drobno siekamy i ugniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną cebulę, szczypior, przeciśnięty czosnek, jajko i mąkę. Doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Gdyby się rozpadały dodajemy jeszcze mąki. Podajemy na gorąco.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!