TELEFON DO REDAKCJI: +48 62 766 07 17
Edwarda, Narcyza, Zbysława 18 Marca 2019, 20:31
Dziś 6°C
Jutro 6°C
Szukaj w serwisie

Kokosowa fantazja

Kokosowa fantazjakokosowa fantazja

Ciasto z wyglądu zimowe, a w smaku budzące w nas tęsknotę za wyśnionym urlopem, nasyconym aromatem kokosu. Jedwabisty i słodki krem w połączeniu ze słonymi ciastkami tworzy niezapomnianą fantazję delikatności. Zachęcam, aby wypróbować ten bardzo prosty w wykonaniu, a zaskakujący w efekcie przepis.

 

3 paczki dużych ciastek typu krakers

1 litr mleka

1, 5 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

4 żółtka

2 budynie kokosowe lub śmietankowo - waniliowe

4 łyżki mąki ziemniaczanej

3 paczki wiórków kokosowych (30 dag)

1, 5 kostki masła

 

W szklance mleka łączymy ze sobą budyń, mąkę ziemniaczaną, szklankę cukru i 4 żółtka, wlewamy do gotującej reszty mleka. Do ugotowanej masy budyniowej dodajemy dwie paczki wiórków kokosowych i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło, stopniowo dodając masę.

Na blaszce układamy warstwowo: krakersy, krem i tak do wykorzystania kremu. Wierzch smarujemy delikatnie kremem i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.

 

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!