Kokosowa fantazja
Ciasto z wyglądu zimowe, a w smaku budzące w nas tęsknotę za wyśnionym urlopem, nasyconym aromatem kokosu. Jedwabisty i słodki krem w połączeniu ze słonymi ciastkami tworzy niezapomnianą fantazję delikatności. Zachęcam, aby wypróbować ten bardzo prosty w wykonaniu, a zaskakujący w efekcie przepis.
3 paczki dużych ciastek typu krakers
1 litr mleka
1, 5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 żółtka
2 budynie kokosowe lub śmietankowo - waniliowe
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3 paczki wiórków kokosowych (30 dag)
1, 5 kostki masła
W szklance mleka łączymy ze sobą budyń, mąkę ziemniaczaną, szklankę cukru i 4 żółtka, wlewamy do gotującej reszty mleka. Do ugotowanej masy budyniowej dodajemy dwie paczki wiórków kokosowych i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło, stopniowo dodając masę.
Na blaszce układamy warstwowo: krakersy, krem i tak do wykorzystania kremu. Wierzch smarujemy delikatnie kremem i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!