TELEFON DO REDAKCJI: +48 62 766 07 17
Beniaminy, Dariusza, Gabrieli 19 Grudnia 2018, 08:20
Dziś -6°C
Jutro -1°C
Szukaj w serwisie

Kaszanka z grilla

Kaszanka z grillagrilowana kaszanka

Sezon grillowy rozpoczęty, a więc trzeba szukać pomysłów na dania z grilla. Dzisiaj może żadna nowość, ale bardzo smacznie i aromatycznie. Kaszanka - kiedyś jedzenie najprostsze, dzisiaj wraca jako rzadko spotykany rarytas staropolskiego stołu. Zachęcam wypróbować kaszankę w grillowym tańcu z kiszoną kapustą i papryką.

 

Kaszanka, papryka czerwona, 25 dag kapusty kiszonej, 2 cebule, pieprz, sól, folia aluminiowa

 

Kaszankę możemy obrać z osłonki - jak wolimy. Na przygotowany arkusz folii aluminiowej kładziemy porcję kaszanki, na nią cebulę pokrojoną w piórka, paprykę w paski i trochę kapusty. Solimy i doprawiamy pieprzem zawijamy szczelnie i kładziemy na grilla na 15 minut. Podajemy na gorąco.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!