Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2017-02-08 11:00:23

Zrazy z papryką

W zimowe dni idealne na obiad będą pachnące papryką, wołowe kulki, które dodadzą energii i zapewnią odpowiednią porcję białka oraz witamin.

0, 6 kg mielonej wołowiny, 0, 5 szklanki ryżu, kawałek papryki konserwowej, po 1/3 papryki zielonej, żółtej i czerwonej, 0, 5 łyżki słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki ostrej papryki w proszku, sól, pieprz, olej, masło.

Ryż ugotować na sypko. Paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem i ryżem. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Można też dodać odrobinę natki pietruszki. Następnie uformować zrazy i obsmażyć na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, włożyć łyżkę masła i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Można podawać z sosem pomidorowym i pieczywem lub ziemniakami.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Padre gotuje

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola

Opiekun nr 15(502) od 16 lipca 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in pielgrzymka do Kalwarii Zebrzydowskiej, o pasjonacie odlewnictwa w brązie i głębokim sensie urlopu w pojedynkę.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej