Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2017-06-01 11:29:07

Zupa Krem ze szparagów

Nadszedł wreszcie sezon na szparagi, które są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karmiące piersią i odchudzają, ponieważ w 100 g zawierają tylko 18 kcal. A co najważniejsze, smakują pod każdą postacią. My proponujemy dzisiaj zupę krem.

4 łyżki masła
1 cebula
500 g świeżych szparagów
5 łyżek mąki
5 szklanek wywaru z kurczaka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
0,5 szklanki śmietany
gałka muszkatołowa,
papryka, sól, pieprz,
sok z cytryny

Udusić posiekaną cebulkę na maśle, odciąć główki szparagów do dekoracji i ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Dodać szparagi do cebuli i udusić. Zupę zmiksować, przyprawić i przybrać główkami ze szparagów.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka

Opiekun nr 21(508) od 8 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. rozmowa z postulatorką służebnicy Bożej z diecezji kaliskiej s. Włodzimiry.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej