Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2017-05-18 10:26:58

Papryka faszerowana

10 sztuk papryki świeżej
30 dag mielonego mięsa
5 łyżek ryżu
2 jajka
1 cebula
sól, pieprz, 2 szklanki bulionu
3 pomidory
2 łyżki tłuszczu

Paprykę umyć, ściąć „piętki” i wyjąć ziarna. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Wsypać ryż i przez chwilę smażyć razem. Następnie dodać do mięsa, wbić jajka i doprawić do smaku. Paprykę napełnić farszem i przykryć ściętymi piętkami. Poukładać w rondlu , dodać pokrojone w ćwiartki pomidory, wlać bulion, przykryć i dusić na małym ogniu. Można też w sosie pomidorowym.

Papryka z serkiem wiejskim

500 dag serka wiejskiego
2 jajka ugotowane na twardo
1 pomidor
1 czerwona papryka
1 ogórek
pęczek szczypiorku

Paprykę umyć, pokroić wzdłuż, pozostałe składniki drobno posiekać. Wymieszać z serkiem wiejskim, doprawić solą do smaku i pieprzem i nałożyć na połówki papryki.


Przepisy z kuchni siostry Arkadii

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka 22

Opiekun nr 22(509) od 22 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. o pracującej w Etiopii Magdalenie Fiec, która odkryła swoje misyjne powołanie podczas studiów na Politechnice Śląskiej.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej