Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2016-07-13 12:21:26

Kaszanka z grillagrilowana kaszanka

Sezon grillowy rozpoczęty, a więc trzeba szukać pomysłów na dania z grilla. Dzisiaj może żadna nowość, ale bardzo smacznie i aromatycznie. Kaszanka - kiedyś jedzenie najprostsze, dzisiaj wraca jako rzadko spotykany rarytas staropolskiego stołu. Zachęcam wypróbować kaszankę w grillowym tańcu z kiszoną kapustą i papryką.

 

Kaszanka, papryka czerwona, 25 dag kapusty kiszonej, 2 cebule, pieprz, sól, folia aluminiowa

 

Kaszankę możemy obrać z osłonki - jak wolimy. Na przygotowany arkusz folii aluminiowej kładziemy porcję kaszanki, na nią cebulę pokrojoną w piórka, paprykę w paski i trochę kapusty. Solimy i doprawiamy pieprzem zawijamy szczelnie i kładziemy na grilla na 15 minut. Podajemy na gorąco.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka 22

Opiekun nr 22(509) od 22 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. o pracującej w Etiopii Magdalenie Fiec, która odkryła swoje misyjne powołanie podczas studiów na Politechnice Śląskiej.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej