Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2016-02-24 11:22:55

Śledzie w pomidorachsledzik

Wielki Post zagląda przede wszystkim do naszej kuchni, aby poprzez ciało udoskonalić naszą duszę. Wielkopostne sposoby na gotowanie nie muszą być nudne, a może nawet mogą stać się okazją do sięgnięcia po coś, co może na co dzień zapomniane. Proponuję dzisiaj przepis na śledzie w aromatycznej paście pomidorowej.

1 kg solonych śledzi
4 cebule
1 szklanka oleju
Koncentrat pomidorowy
10 dag rodzynek
2 łyżki cukru
1 łyżka soku z cytryny

Śledzie moczymy, w rondlu rozgrzewamy olej i szklimy poszatkowaną cebulę, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy, na koniec dodajemy namoczone wcześniej rodzynki. Pokrojone śledzie przekładamy przygotowaną pastą i podajemy kolejnego dnia.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka

Opiekun nr 21(508) od 8 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. rozmowa z postulatorką służebnicy Bożej z diecezji kaliskiej s. Włodzimiry.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej