Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2015-11-04 12:47:45

Faszerowane jabłkajablko

Przed laty Wiesław Michnikowski w kabarecie Starszych Panów śpiewał: „Addio pomidory”. Dzisiaj nie o pomidorach, ale ponownie o jabłkach. I choć nie żegnamy się z nimi całkowicie to jednak pora, by zebrać te ostatnie. Niech nas rozgrzewają w jesienne wieczory przygotowane według dzisiejszego przepisu.

4 jabłka, 1 banan, 2 łyżki jogurtu greckiego,
1 łyżka cukru, 2 łyżki rodzynek, orzechy, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka masła

Jabłka myjemy i osuszamy, wykrawamy gniazda nasienne. Banana rozgniatamy i mieszamy go z rodzynkami, drobno posiekanymi orzechami i jogurtem, dodając łyżkę cukru. Jabłka napełniamy przygotowanym farszem, na wierzch kładziemy odrobinę masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni Celsjusza, przez około 30 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka 22

Opiekun nr 22(509) od 22 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. o pracującej w Etiopii Magdalenie Fiec, która odkryła swoje misyjne powołanie podczas studiów na Politechnice Śląskiej.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej