Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2015-08-26 10:09:41

Kokosowa fantazja

Palmy kokosowe kojarzą się z egzotycznymi wyspami, pozwólmy sobie dziś na odrobinę luksusu. Przepis ten pochodzi z książki „Kuchnia dobrego Boga w moim życiu..., czyli Padre gotuje”.

3 paczki dużych ciastek typu krakers, litr mleka,  1, 5 szklanki cukru, cukier waniliowy, 4 żółtka, 2 budynie kokosowe lub śmietankowo-waniliowe, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 paczki wiórków kokosowych (30 dag), 1, 5 kostki masła.

W szklance mleka łączymy z sobą budyń, mąkę ziemniaczaną, szklankę cukru i 4 żółtka, wlewamy do gotującej się reszty mleka. Do ugotowanej masy budyniowej dodajemy dwie paczki wiórków kokosowych i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło stopniowo dodając masę. Na blaszce układamy warstwowo: krakersy, krem i tak do wykorzystania kremu. Wierzch smarujemy delikatnie kremem i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka

Opiekun nr 21(508) od 8 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. rozmowa z postulatorką służebnicy Bożej z diecezji kaliskiej s. Włodzimiry.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej