Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2014-06-06 15:38:45

Roladki z indyka w boczku

roladkiWiosna zagląda także do kuchni, podpowiadając, że warto sięgnąć po coś lekkiego i aromatycznego. Dzisiaj proponuję roladki poznane w gościnnym domu drogich parafian. Wypełnione rukolą, ananasem i papryką stwarzają poezję smaku idealną na wiosenny obiad czy kolację. Dopełnieniem dzieła może być także sos z dodatkiem curry.

Filet z indyka
Boczek w plastrach
1 czerwona papryka
Rukola
Ananas z puszki
Sól
Pieprz

Fileta kroimy i rozbijamy delikatnie na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy rukolę, pasek papryki i kilka kawałków pokrojonego ananasa. Zwijamy rolady, owijamy w cienko pokrojony boczek. Obsmażamy na oleju do zarumienienia. Wkładamy w naczynie żaroodporne i umieszczamy na 15 minut w piekarniku, możemy delikatnie podlać wodą lub bulionem.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka 25

Opiekun nr 25(512) od 3 grudnia 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. rozmowa z kustoszem kaliskiego sanktuarium ks. prałatem Jackiem Plotą, który opowiedział o swojej osobistej relacji z Patriarchą z Nazaretu i o radościach posługi w sanktuarium.

Zamów prenumeratę

 

baner
banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej