Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2014-02-27 13:21:06

Sałatka ziemniaczanaz rzodkiewka

Często pojawiała się w moim rodzinnym domu, jest wzorem dziecięcego smaku. Jest wręcz śmiesznie prosta, ale sycąca i pyszna. Tradycją nawiązuje do kuchni rosyjskiej. Sałatka z ziemniaków, może być z cebulą, czosnkiem i kiszonym ogórkiem. Proponuję dziś połączenie z rzodkiewką. Zamiast tradycyjnego majonezu, skuśmy się na kwaśną śmietanę.

6 ziemniaków
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
sól
pieprz

Ziemniaki gotujemy w mundurkach i studzimy. Obieramy i kroimy w grubą kostkę, rzodkiewkę w półplasterki. Szczypiorek siekamy i wszystko razem mieszamy dodając śmietanę i doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka 22

Opiekun nr 22(509) od 22 października 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. o pracującej w Etiopii Magdalenie Fiec, która odkryła swoje misyjne powołanie podczas studiów na Politechnice Śląskiej.

Zamów prenumeratę

 

kwartlanik

Kwartalnik "Opiekuna" -
Okno Wiary 2(10) 2017

w którym pragniemy rozmawiać z naszymi Czytelnikami o wierze, Kościele, rodzinie i historii.
W najnowszym numerze o św. Józefie

ARCHIWUM KWARTALNIKA

banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej