Autorzy Archiwum Galeria Polecane Kontakt Ogłoszenia

2013-09-12 11:33:51

Mięsne kąskimiesne kaski

Już nie raz w naszej wspólnej kuchni sięgaliśmy po drób. Możliwości jego podawania jest bardzo wiele. Dzisiaj proponuję proste i pyszne danie, poznane przeze mnie na śląskiej ziemi, w czasie wakacyjnych rodzinnych odwiedzin. Może stanie się skutecznym sposobem na najmłodszych niejadków.

2 filety z kurczaka

1 duża łyżka majonezu

2 jajka

sól

pieprz

1 łyżeczka przyprawy do zup w proszku

mąka pszenna

olej do smażenia

Filety kroimy w niewielki kawałki, wkładamy do miski i dodajemy przyprawy. Łączymy mięso z majonezem i zostawiamy na godzinę w lodówce. z jaj i mąki robimy ciasto (mąki dodajemy tyle, aby ciasto miało konsystencję kremowej śmietany). Wlewamy do mięsa i wszystko dokładnie mieszamy. Olej rozgrzewamy na patelni, kąski wyławiamy pojedyńczo z ciasta i smażymy na złoty kolor.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, prosimy o przepisanie wyrazów z obrazka. Wyrazy muszą być oddzielone spacją.

Artykuły

Pozostałe kategorie
komentarz redaktora
w słowie bożym
prawo kanoniczne
meandry czwartej wladzy
sacrum w muzyce
nauka spoleczna kosciola
okladka 25

Opiekun nr 25(512) od 3 grudnia 2017

Zapytaj w parafii o nowego "Opiekuna", a w nim m.in. rozmowa z kustoszem kaliskiego sanktuarium ks. prałatem Jackiem Plotą, który opowiedział o swojej osobistej relacji z Patriarchą z Nazaretu i o radościach posługi w sanktuarium.

Zamów prenumeratę

 

baner
banner
figazmakiem
Drewniane kościólki Jasna i ta druga strona 25 lat diecezji

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej