TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 28 Marca 2024, 18:59
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Ciasteczka korzenne

05.12.14

Ciasteczka korzenne

ciachoTo jeszcze nie święta, to jeszcze nie pierniki. Miło w jesienne wieczory do aromatycznej herbaty sięgnąć po korzenne ciasteczko. Proste w wykonaniu, szybkie przygotowanie, więc nie ma żadnych przeszkód, żeby sprawdzić ten przepis.

2 szklanki mąki pszennej
niepełna szklanka cukru pudru
20 dag. masła
2 duże żółtka
4 łyżki przyprawy korzennej

Mąkę wymieszać z cukrem i przyprawą. Posiekać z masłem, dodać żółtka w razie potrzeby rozluźnić trochę ciasto wodą. Wyrobić ciasto i ukształtowaną kulę włożyć do lodówki na jedną godzinę. Rozwałkować na 1 mm i wykrawać ciastka. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem przez około 10 - 12 minut.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!